Trendy na polskim rynku żywności ekologicznej CategoriesEko blog

Trendy na polskim rynku żywności ekologicznej

Czy wiecie, że jedynie 3,5% obszarów rolnych w naszym kraju uprawiana jest ekologicznie, a statystyczny Polak wydaje na produkty opatrzone…

Kwaśnica w stylu EKO CategoriesEko blog

Kwaśnica w stylu EKO

Przed nami ferie zimowe. Dla wielu to czas białego szaleństwa – szusowania po górach, jazdy na łyżwach, ślizgania się na…

Świąteczny bigos na eko-kapuście CategoriesEko blog

Świąteczny bigos na eko-kapuście

Co kojarzy Wam się z hasłem „menu bożonarodzeniowe”? Sałatka jarzynowa z chrupiącymi, kiszonymi ogórkami, barszcz z uszkami wypełnionymi postną kapustą…

Żywność ekologiczna vs. konwencjonalna – poznaj różnice CategoriesEko blog

Żywność ekologiczna vs. konwencjonalna – poznaj różnice

Żywność ekologiczna jest droższa od tzw. żywności konwencjonalnej. Zastanawialiście się kiedyś z czego to wynika i czy rzeczywiście za eko…

5 faktów na temat żywności ekologicznej CategoriesEko blog

5 faktów na temat żywności ekologicznej

Europejski Zielony Ład zakłada, że do 2030 roku 25% wszystkich upraw w UE będzie uprawami ekologicznymi. Mamy więc powody przypuszczać,…

Dlaczego warto pić kombuchę w okresie jesienno-zimowym CategoriesEko blog

Dlaczego warto pić kombuchę w okresie jesienno-zimowym?

Nie tylko doskonale gasi pragnienie, ale wspiera również odporność i zdrowie jelit. Kombucha, bo o niej mowa, to napój wyjątkowy. Warto ją…

Wszystko, co musisz wiedzieć o znakowaniu produktów ekologicznych CategoriesEko blog

Wszystko, co musisz wiedzieć o znakowaniu produktów ekologicznych

Czy łatwo odróżnić produkt ekologiczny od konwencjonalnego? Choć wydawać by się mogło, że tak, co dziesiąty internauta przyznaje, że ma…

Kombucha nie tylko do picia. Jak w nieoczywisty sposób wykorzystać w kuchni ten wyjątkowy napój? CategoriesEko blog

Kombucha nie tylko do picia. Jak w nieoczywisty sposób wykorzystać w kuchni ten wyjątkowy napój?

Kombucha to musujący napój o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Powstaje dzięki procesowi fermentacji, któremu poddana jest słodzona cukrem herbata z…

Rozgrzewające zupy na pierwsze jesienne chłody CategoriesAktualności

Rozgrzewające zupy na pierwsze jesienne chłody

Jesień sprzyja pichceniu. O wiele przyjemniej spędzać czas w buchającej parą kuchni, gdy na zewnątrz zimno i pada, niż gdy…

Przedjesienne budowanie odporności za pomocą buraka CategoriesAktualności

Przedjesienne budowanie odporności za pomocą buraka

Czerwony burak to bomba odżywcza, która oferuje niesamowite korzyści zdrowotne – aktywnie wspiera m.in. układ odpornościowy. To superwarzywo, które warto…