Kuchnia ekologiczna, to nie tylko kuchnia zdrowa i przyjazna środowisku, ale również praktyczna. Jeśli spróbujecie wprowadzić kilka przedstawionych poniżej eko-rozwiązań…
Kiedy opakowanie produktu jest ekologiczne? cz.2
JAKIE PRODUKTY KUPOWAĆ, BY KUPOWAĆ JAK NAJBARDZIEJ EKOLOGICZNIE? Kwestia ekologiczności opakowań jest na tyle złożona, że trudno odpowiedzieć na to…
Kiedy opakowanie produktu jest ekologiczne? cz.1
Każdy z nas wie, że plastikowe opakowania są nieekologiczne, a sprzedaż tego samego produktu w szklanym słoiku bądź papierowej torebce…
Kiedy produkt jest ekologiczny?
O ekologii słyszymy coraz więcej, a wraz z nowymi informacjami jedynie przybywa nam pytań. To słynny efekt psychologiczny, tzw. efekt…
Chłopiec z Kapuścianego Pola
Andrzej Polan – człowiek pasji, kucharz, znany z telewizyjnego „Dzień dobry TVN”. O gotowaniu mówi z łatwością, przeplatając pomysły na…
Kiszonki – naturalne probiotyki i źródło odporności
Trwa sezon jesienno-zimowy. Już niebawem na trawie pojawi się poranny szron, będziemy spędzać wieczory pijąc ciepłą herbatę, aż w końcu…
Jak rozpoznać prawdziwą kombuchę ?
Oczyszcza nasz organizm z toksyn, przyspiesza metabolizm i wzmacnia naszą odporność. Nie bez powodu bywa nazywana… szampanem życia! Mowa o…
Rozpoczęcie współpracy z fundacją Rak’n’Roll
Wrzesień – początek pięknej współpracy Chcemy stale podkreślać wpływ odpowiedniego odżywiania na zdrowie i robimy to wraz z fundacją Rak’n’Roll,…