Sok z buraków kiszonych to prozdrowotny eliksir. Płynna forma tego warzywa sprawia, że możesz cieszyć się jego dobroczynnością w każdej…
Jadłospis poimprezowy. Co jeść “dzień po”, by poczuć się lepiej?
Karnawał trwa. Oczywiście sezon imprezowy ma swoje wady. Wśród nich największą jest to okropne uczucie następnego ranka – w ustach…
Jak karnawał to karnawał! Zdrowe przekąski na imprezę
Karnawał trwa. Czas maskarad i balów nie przez przypadek przypada na okres zimowy, kiedy jesteśmy najbardziej depresyjni i zmęczeni. Spotkania…
Co jeść zimą, żeby mieć więcej energii?
W czasie zimy spadek życiowej energii jest niemal nieunikniony. Winę za to ponosi gorszy dostęp do światła słonecznego. Stajemy się…
Jak dbać o odporność zimą? – kilka praktycznych porad
Zima nie rozpieszcza, a w dodatku bywa bardzo kapryśna. Jednego dnia objawia się przeszywającym mrozem i śniegiem po kostki, drugiego…
Dietetyczne postanowienia noworoczne
Postanowienia noworoczne to zazwyczaj jedno z tych życiowych kłamstw, którymi lubimy się oszukiwać. Pragniemy świeżego startu, resetu, perspektywa pozytywnej zmiany…
Sylwester z kapustą. Co podać na stół?
Ostatnia noc w roku. Dobra zabawa, głośna muzyka, fajerwerki. Albo inaczej: kameralne spotkanie w gronie bliskich osób, długie rozmowy i…
Smaki Świąt: sałatki z ogórkiem kiszonym
Czym smakują Święta Bożego Narodzenia? Jedni najbardziej cenią karpia, inni śledzie, pierogi albo rybę po grecku, są i tacy, którzy…
Smaki świąt: wigilijny (wegański) barszcz na zakwasie
Tradycyjną kuchnię polską często postrzega się jako tłustą i mięsną. Czy słusznie? Spójrzmy na wigilijne dania – bardzo polskie, a…
Soki z kiszonych warzyw, czyli najzdrowszy trend roku
O tym, że kiszonki stały się trendy, mówi się od kilku lat. Wcześniej, przez długi czas, nie doceniano ich swojskości…