Czy wiecie, że jedynie 3,5% obszarów rolnych w naszym kraju uprawiana jest ekologicznie, a statystyczny Polak wydaje na produkty opatrzone…
CategoriesEko blog Kwaśnica w stylu EKO
Przed nami ferie zimowe. Dla wielu to czas białego szaleństwa – szusowania po górach, jazdy na łyżwach, ślizgania się na…
CategoriesEko blog Świąteczny bigos na eko-kapuście
Co kojarzy Wam się z hasłem „menu bożonarodzeniowe”? Sałatka jarzynowa z chrupiącymi, kiszonymi ogórkami, barszcz z uszkami wypełnionymi postną kapustą…
CategoriesEko blog Żywność ekologiczna vs. konwencjonalna – poznaj różnice
Żywność ekologiczna jest droższa od tzw. żywności konwencjonalnej. Zastanawialiście się kiedyś z czego to wynika i czy rzeczywiście za eko…
CategoriesEko blog 5 faktów na temat żywności ekologicznej
Europejski Zielony Ład zakłada, że do 2030 roku 25% wszystkich upraw w UE będzie uprawami ekologicznymi. Mamy więc powody przypuszczać,…
CategoriesEko blog Dlaczego warto pić kombuchę w okresie jesienno-zimowym?
Nie tylko doskonale gasi pragnienie, ale wspiera również odporność i zdrowie jelit. Kombucha, bo o niej mowa, to napój wyjątkowy. Warto ją…
CategoriesEko blog Wszystko, co musisz wiedzieć o znakowaniu produktów ekologicznych
Czy łatwo odróżnić produkt ekologiczny od konwencjonalnego? Choć wydawać by się mogło, że tak, co dziesiąty internauta przyznaje, że ma…
CategoriesEko blog Kombucha nie tylko do picia. Jak w nieoczywisty sposób wykorzystać w kuchni ten wyjątkowy napój?
Kombucha to musujący napój o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Powstaje dzięki procesowi fermentacji, któremu poddana jest słodzona cukrem herbata z…
CategoriesAktualności Rozgrzewające zupy na pierwsze jesienne chłody
Jesień sprzyja pichceniu. O wiele przyjemniej spędzać czas w buchającej parą kuchni, gdy na zewnątrz zimno i pada, niż gdy…
CategoriesAktualności Przedjesienne budowanie odporności za pomocą buraka
Czerwony burak to bomba odżywcza, która oferuje niesamowite korzyści zdrowotne – aktywnie wspiera m.in. układ odpornościowy. To superwarzywo, które warto…



