Starasz się zdrowo odżywiać, ale twoją piętą Achillesa są słodkie napoje gazowane? Chcesz ograniczyć ich picie albo wykluczyć je z…
Ogórkowa jak u babci
Są potrawy, których smak przenosi nas w czas dzieciństwa. Jedną z nich jest, według nas, aromatyczna, kwaśna i jednocześnie zaskakująco…
Kapusta kiszona do potraw z grilla
Polacy tak mocno pokochali grillowanie, że żartobliwe zyskało miano sportu narodowego, a 2 maja to w kalendarzu świąt nietypowych Dzień…
Żywność EKO w diecie dzieci
Jak wskazują dane NielsenIQ, kategorią spożywczą generującą największą wartość produktów BIO są produkty żywieniowe przeznaczone dla małych dzieci.[i] Dlaczego wielu…
Kiszonki wiosną? To ma sens!
Po kiszone warzywa najchętniej sięgamy późną jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych produktów jest ograniczony. Wiosną, gdy pojawiają się…
Zrób Ziemi prezent z okazji jej święta – żyj EKOlogicznie
22 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Ziemi. To dobra okazja, by zastanowić się, jak sprawić, by nasze życie uczynić bardziej przyjaznym…
EKO kiszonki na wielkanocnym stole
Wielkanoc to święto, w trakcie którego na naszych stołach zgodnie z tradycją królują jaja, kiełbasy, pieczone mięsa. Warto, by obok…
10 zastosowań soku z kiszonej kapusty
Czy wiecie, że sok z kiszonej kapusty ma wiele zastosowań? Dziś przedstawiamy Wam 10 z nich. Ciekawi jesteśmy, czy znaliście…
Odżywcza bomba witaminowa na talerzu – dlaczego warto jeść kiszone ogórki?
Zimą wiele osób poszukuje naturalnych metod wsparcia odporności, by chronić organizm przed drobnoustrojami. Jednym z sekretów zachowania dobrego zdrowia i…
Ciąża a kiszonki
Kobiety w ciąży dość często miewają ochotę na kiszonki. I … dobrze! Stanowią one bowiem źródło witamin, minerałów i probiotycznych…