Kombucha, czyli fermentowana herbata, zyskuje coraz większe uznanie miłośników zdrowego stylu życia, którzy doceniają ją nie tylko za wyjątkowy smak…
CategoriesEko blog
CategoriesEko blog Zadbaj o planetę – wybieraj żywność ekologiczną!
Przyszłość planety jest w naszych rękach – i koszykach zakupowych! Czy wiesz, że według Międzynarodowego Zespołu ds. Zmian Klimatu (IPCC)…
CategoriesEko blog EKOlogicznie, czyli jak? Dlaczego warto sięgać po żywność BIO?
Postępujące negatywne zmiany klimatyczne i związana z nią rosnąca świadomość potrzeby edukacji w tym zakresie sprawiają, że zainteresowanie ekologicznym stylem…
CategoriesEko blog Kto konserwuje, nie marnuje
Jesienią wciąż możemy się cieszyć obfitością plonów – dojrzałych jabłek, gruszek, śliwek, kapusty, dyni, papryki czy kalarepy. Wielkimi krokami zbliżają…
CategoriesEko blog Kiszone przekąski na BACK TO SCHOOL!
Wrzesień to czas powrotu do szkoły i związanych z tym codziennych obowiązków dbania o pełnowartościowe żywienie naszych pociech. Aby dzieci…
CategoriesEko blog Kiszonki a karmienie piersią
Czas karmienia piersią to wyjątkowy okres, w którym kobiety szczególnie mocno zwracają uwagę na spożywane przez siebie posiłki. Wiele z…
CategoriesEko blog Kombucha – napój do zadań specjalnych
W ostatnich latach zdobywa serca (a raczej kubki smakowe) coraz większej rzeszy konsumentów. Świetnie gasi pragnienie, dobrze nawadnia i ma…
CategoriesEko blog Zupa krem z ekologicznych ogórków kiszonych
Gdy temperatura za oknem wzrasta, ostatnie czego chcemy to długie godziny spędzane w kuchni na przygotowaniu posiłków. Wiemy o tym…
CategoriesEko blog Letnia sałatka z kapusty kiszonej
Jeśli tak, jak my jesteście fanami szybkich i pełnych smaku dań, tej sałatki nie może zabraknąć na Waszym stole! Jest…
CategoriesEko blog Certyfikacja żywności ekologicznej
Produkcja żywności ekologicznej jest ściśle kontrolowana na każdym etapie. By gospodarstwo zyskało status BIO, a produkty w nim wytwarzane mogły…



