Buraki i inne warzywa użyte do produkcji surówki z Buraczków pochodzą wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych i są wolne od azotanów, pestycydów i innych nawozów syntetycznych. Skład: 78% buraki, 15% sos (woda, cukier trzcinowy, olej rzepakowy tłoczony na zimno, ocet cydrowy, sok z cytryn sycylijskich sól, pieprz), 3% cebula. Może zawierać śladowe ilości selera i gorczycy.
Od pokoleń w Charsznicy stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Buraki, z których go wytwarzamy, pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, wolnych od azotanów, pestycydów i nawozów syntetycznych. Nasz barszcz produkujemy według tradycyjnej receptury. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Jedno opakowanie wystarcza do przygotowania czterech litrów barszczu.
Surówka Firmowa nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani sztucznych przeciwutleniaczy, dzięki czemu zachowuje wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Skład: 79% kapusta biała, 15% sos (woda, cukier trzcinowy, ocet cydrowy, olej rzepakowy tłoczony na zimno, sól, czosnek, stabilizator: guma guar), 3% marchew. Może zawierać śladowe ilości selera i gorczycy.
Mąka żytnia, z której przygotowujemy nasz żur tradycyjny na zakwasie pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych. Kupujemy ją od sprawdzonych dostawców. Żur produkujemy według tradycyjnej receptury, co gwarantuje jego najwyższą jakość. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Jedno opakowanie wystarcza do przygotowania czterech litrów żuru.
Eko Kapusta zasmażana z borowikami powstała z połączenia ekologicznej, oryginalnej charsznickiej kapusty kiszonej z białą kapustą oraz szlachetnymi borowikami leśnymi.
Idealnie nadaje się jako gotowe danie lub dodatek do obiadu. Można ją zastosować również jako farsz do pierogów lub krokietów. Produkt jest niepasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów.
Warzywa z których przygotowujemy surówkę Colesław są wolne od azotanów, pestycydów i nawozów syntetycznych. Skład: 79% kapusta biała, 12% sos majonezowy (woda, olej rzepakowy, jaja kurze, musztarda łagodna, ocet jabłkowy, sok z cytryn sycylijskich, cukier trzcinowy, stabilizator: guma guar, pieprz, sól), 1% cebula, 1% marchew. Może zawierać śladowe ilości selera i gorczycy.
Do produkcji naszej surówki z kapusty kiszonej używamy wyłącznie warzyw pochodzących z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Tradycyjny proces produkcji gwarantuje zachowanie najwyższej jakości. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Każde opakowanie wyposażone jest w wentyl, dzięki któremu odprowadzane są naturalne gazy, powstające w procesie fermentacji.
Do produkcji naszego barszczu białego na zakwasie używamy wyłącznie mąki pochodzącej z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Tradycyjny, przekazywany z ojca na syna proces wytwarzania barszczu gwarantuje zachowanie najwyższej jakości. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Jedno opakowanie wystarcza do przygotowania czterech litrów barszczu białego.
Surówkę z Ogórka kiszonego przygotowujemy z warzyw z upraw ekologicznych, wolnych od azotanów, pestycydów i nawozów sztucznych. Surówka nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani sztucznych przeciwutleniaczy. Skład: 82% ogórki kiszone, 10% sos (woda, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, pieprz, stabilizator: guma guar), 8% cebula. Może zawierać gorczycę.
Od pokoleń w Charsznicy stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Buraki, z których go wytwarzamy, pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, wolnych od azotanów, pestycydów i nawozów syntetycznych. Nasz barszcz produkujemy według tradycyjnej receptury. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Jedno opakowanie wystarcza do przygotowania czterech litrów barszczu.
Nasz przecier z ogórków kiszonych jest najważniejszym składnikiem doskonałej zupy ogórkowej. Produkujemy go z warzyw pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Tradycyjny proces kiszenia gwarantuje zachowanie najwyższej jakości. Produkt jest niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Każde opakowanie wyposażone jest w mechanizm strunowy, pozwalający na wielokrotne otwieranie i zamykanie torebki.
Wszystkie warzywa użyte do produkcji surówki z Buraczka pochodzą wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Warzywa są wolne od azotanów, pestycydów i innych nawozów syntetycznych. Skład: 89% buraki, 8% sos (woda, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, sok z cytryny, sól, pieprz, stabilizator: guma guar), 3% cebula. Surówka może zawierać gorczycę.