Ogórki użyte do produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Kupujemy je wyłącznie od dostawców, do których mamy zaufanie. Nasze ogórki kiszone produkujemy według tradycyjnej receptury, co gwarantuje ich najwyższą jakość. Ogórków nie pasteryzujemy. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Każda torebka wyposażona jest w mechanizm, pozwalający na jej wielokrotne otwieranie i zamykanie.
Do produkcji naszego barszczu białego na zakwasie używamy wyłącznie mąki pochodzącej z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Tradycyjny, przekazywany z ojca na syna proces wytwarzania barszczu gwarantuje zachowanie najwyższej jakości. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Jedno opakowanie wystarcza do przygotowania czterech litrów barszczu białego.
Do produkcji naszej kapusty kiszonej używamy wyłącznie warzyw pochodzących z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Tradycyjny proces produkcji gwarantuje zachowanie najwyższej jakości. Produkt nie jest pasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. Każde opakowanie wyposażone jest w wentyl, dzięki któremu odprowadzane są naturalne gazy, powstające w procesie fermentacji.
W poręcznym, 1 kilogramowym wiaderku znajdziecie Państwo legendarną, ekologiczną kapustę z Charsznicy w Małopolsce – kapuścianej stolicy Polski. Jest w 100% naturalna, niepasteryzowana i została wpisana na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rozwoju Rolnictwa i Wsi.
Pierwsza na rynku Eko Kapusta kiszona w wiaderku z wentylem. Pod wieczkiem znajduje się chrupiąca i przepyszna kapusta, szczelnie zamknięta folią z wentylem, który pozwala na odprowadzanie naturalnych gazów powstających podczas procesu fermentacji. Dzięki temu nasza kapusta zachowuje wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne identyczne, jak kapusta sprzedawana przed laty prosto z beczki.
Większe, 1 kilogramowe opakowanie świetnie sprawdzi się podczas przygotowania świątecznych potraw.