Postępujące negatywne zmiany klimatyczne i związana z nią rosnąca świadomość potrzeby edukacji w tym zakresie sprawiają, że zainteresowanie ekologicznym stylem…
Kto konserwuje, nie marnuje
Jesienią wciąż możemy się cieszyć obfitością plonów – dojrzałych jabłek, gruszek, śliwek, kapusty, dyni, papryki czy kalarepy. Wielkimi krokami zbliżają…
Kiszone przekąski na BACK TO SCHOOL!
Wrzesień to czas powrotu do szkoły i związanych z tym codziennych obowiązków dbania o pełnowartościowe żywienie naszych pociech. Aby dzieci…
Kiszonki a karmienie piersią
Czas karmienia piersią to wyjątkowy okres, w którym kobiety szczególnie mocno zwracają uwagę na spożywane przez siebie posiłki. Wiele z…
Kombucha – napój do zadań specjalnych
W ostatnich latach zdobywa serca (a raczej kubki smakowe) coraz większej rzeszy konsumentów. Świetnie gasi pragnienie, dobrze nawadnia i ma…
Zupa krem z ekologicznych ogórków kiszonych
Gdy temperatura za oknem wzrasta, ostatnie czego chcemy to długie godziny spędzane w kuchni na przygotowaniu posiłków. Wiemy o tym…
Letnia sałatka z kapusty kiszonej
Jeśli tak, jak my jesteście fanami szybkich i pełnych smaku dań, tej sałatki nie może zabraknąć na Waszym stole! Jest…
Certyfikacja żywności ekologicznej
Produkcja żywności ekologicznej jest ściśle kontrolowana na każdym etapie. By gospodarstwo zyskało status BIO, a produkty w nim wytwarzane mogły…
Kombucha – dobra alternatywa dla słodkich napojów gazowanych
Starasz się zdrowo odżywiać, ale twoją piętą Achillesa są słodkie napoje gazowane? Chcesz ograniczyć ich picie albo wykluczyć je z…
Ogórkowa jak u babci
Są potrawy, których smak przenosi nas w czas dzieciństwa. Jedną z nich jest, według nas, aromatyczna, kwaśna i jednocześnie zaskakująco…