Eko soki z kiszonych warzyw to naturalne probiotyki, doskonałe źródło sodu i potasu, witaminy C oraz witamin z grupy B.
Mało osób zdaje sobie sprawę z faktu, że duża część prozdrowotnych właściwości kiszonek znajduje się właśnie w soku. Bezpośrednio wytłoczony z kiszonych warzyw, jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Regularne spożywanie soków z kiszonek może znacznie wpłynąć na poprawę zdrowia. Dodatkowo, są to produkty niskokaloryczne.
Ekologiczne soki z kiszonych warzyw od Charsznickich Pól Natury dostępne są w 3 smakach:
Eko sok z kiszonej kapusty jest tłoczony bezpośrednio z ekologicznych warzyw. Niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. To 100% naturalne źródło licznych witamin i minerałów. Stanowi doskonałą bazę do sporządzania zup typu kwaśnica lub kapuśniak. Wspiera układ trawienny i odpornościowy oraz usuwa z organizmu toksyny.
Eko sok z kiszonych buraków jest tłoczony bezpośrednio z ekologicznych warzyw. Niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. To 100% naturalne źródło licznych witamin i minerałów. Wzmacnia odporność, reguluje ciśnienie i wpływa korzystnie na poziom cholesterolu.
Eko sok z kiszonej kapusty jest tłoczony bezpośrednio z ekologicznych warzyw. Niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. To 100% naturalne źródło licznych witamin i minerałów. Wpływa korzystnie na mikroflorę jelitową.